

Bibliographic Standards Committee ALA Midwinter Conference, January 2014 Philadelphia, Pennsylvania <u>DRAFT AGENDA</u>

# Public Hearing for DCRM (Manuscripts) Saturday, January 25, 7:30-9:00 pm LOEWS (Regency A)

# Public Hearing for Standard Citation Forms Sunday, January 26 1:00-2:30 pm PCC-107B

Bibliographic Standards Committee: Saturday, January 25, 8:30-11:30 am PCC-119A

For a complete list of documents to be discussed at the Saturday meeting, please see: <u>http://www.rbms.info/committees/bibliographic\_standards/conference-docs/</u>

## Subcommittee and Editorial Group Meetings:

DCRM/RDA Revision Group I: Friday, January 24, 12:00-4:00 pm LOEWS (Commonwealth B)

<u>Controlled Vocabularies Subcommittee I</u>: Friday, January 24, 2:00-4:00 pm **LOEWS (Commonwealth C)** 

<u>Controlled Vocabularies Subcommittee II</u>: Friday, January 24, 7:00-9:00 pm **LOEWS (Commonwealth C)** 

<u>Standard Citation Forms Working Group</u>: Saturday, January 25, 3:00-5:30 pm **PCC-110B** 

DCRM/RDA Revision Group II: Sunday, January 26, 8:30-11:30 am PCC-118A

DCRM (Manuscripts) Editorial Group I: Monday, January 27, 8:30 am-5:30 pm PCC-119A

DCRM (Manuscripts) Editorial Group II: Tuesday, January 28, 9:00 am-12:00 pm LOEWS (Commonwealth B)

### BSC Saturday meeting agenda

- 1. Introduction of members and visitors (8:30, 5 mins.)
- 2. Settlement of the agenda (8:35, 5 mins.)
- 3. Consent agenda (8:40, 5 mins.)

a. Approval of DCRM(G): by BSC vote 8/29/2013 [by Exec on 8/29/2013]

- 4. Approval of Annual 2013 minutes (8:45, 5 mins.)
- 5. Announcements (8:50, 5 mins.):
  - a. DCRM(G) (Blake)
  - b. Public Hearings for DCRM(MSS) and SCF (Schneider)
- 6. Controlled Vocabularies Subcommittee (Hildebrand) (8:55, 20 mins.)
  - a. BSC approval of terms
  - b. Migration to Open Metadata Registry
- DCRM(C) Descriptive Cataloging of Rare Materials (Cartographic) (Fell) (9:15, 5 mins.)
- 8. Revision of *Standard Citation Forms for Rare Book Cataloging* (Barrett) (9:20, 10 mins.)
- 9. DCRM(Music): Descriptive Cataloging of Rare Materials (Music) (Fletcher) (9:35, 15 mins.)
- 10. DCRM(MSS): Descriptive Cataloging of Rare Materials (Manuscripts) (Nichols) (9:55, 15 mins.)
- 11. DCRM(S): Descriptive Cataloging of Rare Materials (Serials) (Copeland) (10:10, 2 mins.)

#### BREAK: 10:10-10:25 am

- 12. DCRM for RDA Revision Group (Lapka) (10:25, 40 mins.)
- 13. CC: DA Report (Lapka) (11:05, 5 mins.)
- 14. DCRM Steering Group (Leslie) (11:10, 5 mins.)
- 15. BSC Handbook (Leslie, Pearson) (11:15, 5 mins.)

- 16. BSC-sponsored Preconference programs (11:15, 15 mins.)
  - a. Las Vegas (2014) upcoming
    - 1. Schneider/Sotelo seminar: "Back to the Future: Reinventing the Library Catalog Yesterday, Today, Tomorrow"
    - 2. DCRM(G) workshop
  - b. Oakland, California (2015) upcoming
    - 1. Workshop: Rare Book Cataloging for Non-Catalogers?
    - 2. Seminar ideas?
- 17. New business?
- 18. Adjournment (11:30)